Niektóre produkty spożywcze warto mieć zawsze w kuchni. Są na tyle uniwersalne, że można z nich przygotować wiele dań a jednocześnie są łatwe w przechowywaniu i mogą być kupione „na zapas”. Taki zapas sprawdzi się zawsze kiedy nie mamy możliwości pójść do sklepu, nagle zachorujemy lub wracamy z wakacji czy delegacji i lodówka świeci pustkami. Zerknij na moją listę produktów, które warto mieć pod ręką i na przykłady ich wykorzystania. CZYTAJ DALEJ
Botwina – wartości odżywcze, wykorzystanie w zdrowej diecie
Botwina to jedna z najpopularniejszych nowalijek i obowiązkowy składnik wiosennych dań. Jak większość warzyw jest niskokaloryczna i lekkostrawna. Zawarte w niej witaminy i składniki mineralne korzystnie wpływają na zdrowie i urodę, dlatego warto włączyć ją do swojego jadłospisu. Jakie wartości odżywcze ma botwina i jak ją wykorzystać w zdrowej diecie? CZYTAJ DALEJ
Chłodnik z botwinki z jajkiem
Chłodnik z botwinki to idealna propozycja na zdrowy letni obiad lub fit kolację. Niewiele kalorii i mnóstwo składników odżywczych: antyoksydanty, witaminy i mikroelementy oraz korzystne dla mikroflory jelitowej kultury bakterii. Sprawdź przepis i opis wykonania krok po kroku. CZYTAJ DALEJ